Raons

 

L’any 2010 veia la llum el meu primer llibre, autoeditat pel Cercle Català de Negocis. Les raons econòmiques de la independència el vam escriure a dues mans en Jaume Vallcorba i jo mateix. El volum, del qual se’n van fer diverses edicions i va arribar a vendre 8.000 exemplars, exposava mitjançant un clar sistema de gràfics i text (com diapositives en un llibre) els motius de l’espoli fiscal. Era, per dir-ho d’alguna manera, un memorial de greuges econòmics que portaven el lector a la conclusió que seguir a Espanya és un mal negoci, perquè està portant Catalunya i els catalans a la total ruïna econòmica. Més encara, el llibre demostra la inviabilitat de Catalunya per continuar com un subjecte econòmic actiu dins l’Estat espanyol. Les raons econòmiques de la independència podríem dir que està dividit en dues parts. Si a la primera s’hi exposen els greuges, a la segona el CCN planteja les solucions, la seva proposta, el Pla estratègic per aconseguir la Catalunya Estat. Cal pensar que al 2010 aquest discurs era nou. Catalunya encara s’estava refent de la garrotada del Tribunal Constitucional i, per tant, estàvem com a país encara en la pantalla de l’Estatut. No serà fins a després de la gran manifestació del 10J de 2010 que la societat es despertarà i cada cop hi haurà més veus que denunciaran l’espoli fiscal. Des del nostre punt de vista, amb retard. Més val tard, però, que mai…

 

Estat propi

 

 

El novembre de 2012 apareix el que podríem considerar com a segona part de Les raons econòmiques de la independència. En aquest cas el CCN l’edita conjuntament amb Viena Editocions i jo l’escric juntament amb Albert Macià, responsable del Grup d’Estudis del CCN. El llibre es diu Catalunya: Estat propi, Estat ric. Aquest volum ja no parla dels greuges sinó que apunta les línies de construcció del nou estat i ens planteja la dicotomia de si volem continuar empobrits o convertir-nos en un dels països més potents, com a mínim, d’Europa. Amb dades a la mà demostrem que només amb un Estat propi, doncs, podrem tenir unes estructures que donin suport a un model d’encaix global al món per a les empreses catalanes, i, per tant, un desenvolupament econòmic que portarà el nivell de benestar que els catalans mereixem per la nostra manera de treballar i crear. El llibre se situa entre els més venuts de no-ficció diverses setmanes. Per primer cop, a més a més, en fem una versió per a dispositius d’Apple (Iphones i Ipads). El llibre, en un no-res, es converteix en el volum de no-ficció en català més venut a través d’Itunes.

 

Ara estic treballant en un nou llibre, Potencial d’Estat, que demostrarà des de múltiples vessants la capacitat innovadora de Catalunya, la nostra potència com a país en tots els àmbits (industrial, cultural, econòmic), que demostrarà que el Principat ja va jugar aquest rol en altres moments de la Història. El llibre, a més a més, s’ha convertit en un instrument més de la campanya Un país lliure, Un país millor, que impulsen les entitats Gent de la Terra, Ens de l’Associacionisme Cultural Català, el Ciemen i l’empresa Nautilus.cat. Actualment disposo d’un apartat propi al diari digital lliureimillor.cat sota el títol de Potencial d’Estat i encetarem un cicle de conferències/xerrades sobre el potencial de Catalunya en diversos àmbits que portàrem per tot Catalunya.

Ielts speaking test in https://writemyessay4me.org/ vietnam – december 2010 ielts-bloghey, you’re new here.